Het is geweldig deze opleiding te doen

Ik geef les aan ambulante langdurig zorgafhankelijke psychiatrische patiënten en kan met alles wat ik geleerd heb zeer goed uit de voeten, ik kan veel toepassen.

Voor mijzelf
Het heeft mij veel verdieping gegeven in de beleving van mijn eigen lichaam. Ik ervaar mijn lichaam meer als één geheel. Ook ben ik gegroeid in persoonlijke kracht, vertrouwen en zelfvertrouwen. Ik beweeg en dans veel vrijer en durf ook vrijer te spelen. Ik heb ook veel inspiratie gehaald uit het lesmateriaal van de verschillende docenten, maar ook uit de docenten als personen en hun manier van lesgeven. Ik voel me veel competenter met alles wat ik in de opleiding heb geleerd.

Voor mijn cliënten
Wat mijn werk betreft ben ik veel beter gaan zien hoe
anderen bewegen en dansen. Ik heb geleerd hoe ik mijn cliënten kan uitdagen om andere bewegingen uit te proberen en hoe met thema’s in beweging en dans om te gaan.
Ze doen daarmee heel nieuwe ervaringen op, die ze meenemen hun dagelijks leven in. De lessen die ik nu geef worden erg gewaardeerd. Deelnemers ontdekken zichzelf, hun lichaam, hun bewegingsmogelijkheden, hun persoonlijke kracht en hoe hun eigen ruimte te ervaren en neer te zetten, hoe flexibel mee te bewegen in het dagelijks leven. Daarnaast beleven ze veel plezier aan het steeds weer nieuwe dingen ontdekken in dans, beweging en spel.

Plezier en zelfbewustzijn
Ook dansers uit een groep buiten de GGZ genieten van de ontdekkingen die ze doen tijdens de lessen. Ze groeien erdoor in lichaamsbewustzijn, persoonlijke kracht en zelfvertrouwen. De lessen werken helend voor de hele persoonlijkheid. Het helpt mensen bijvoorbeeld bij het maken van keuzes, om hun eigen grenzen in de gaten te houden en voor zichzelf op te komen. En ook zij beleven veel plezier aan de lessen. Precies wat ik zelf herken uit de opleiding.

Een uitnodiging grenzen voorbij te gaan
De veiligheid die de docenten bieden in de opleiding hielpen mij om alles aan te gaan binnen mijn eigen grenzen, maar ik werd ook uitgenodigd die grenzen voorbij te gaan. De aandacht is positief, de feedback is positief, je wordt goed begeleid, de docenten zijn zeer ervaren, wat in alle opzichten te merken is. Een echte aanrader.

Monique Buijs, GGz Centraal en T’ikay, Amersfoort Cursiste 2013-2014