reactie 0

15 en 16 september 2018: Verrassing in de ruimte

Een weekend over communicatie, gebaseerd op ki-principes uit de Japanse bewegingskunsten, de Feldenkrais bewegingsmethode en cranio-sacraaltherapie

Door: Anna Verberne en Natanja den Boeft
Voor: Mensen werkzaam met beweging, dans en/of spel in begeleiding, hulpverlening of onderwijs

Het bewegende, drie-dimensionale lichaam is in deze workshop ons instrument. Met het ervaren van innerlijke ruimte in het lichaam en drie-dimensionele beweging, geven we onszelf aanknopingspunten om gewoontes in onze communicatie onder de loep te nemen. Fysieke ruimte en vrijheid en een gevoel van stromende ki maken het mogelijk andere manieren van communiceren te proberen, naast het dominante lineaire patroon van actie-reactie dat lang niet altijd het gewenste effect geeft.

Als bewegingsvormen gebruiken we de Feldenkraismethode en ki-oefeningen uit Aikido. De Feldenkrais lessen geven je de mogelijkheid je bewegingspatronen te onderzoeken. Zien dat je keus hebt en deze keuzes toepassen op een creatieve manier creëert een rijk palet aan mogelijke interacties.

Het ki-werk bestaat uit partneroefeningen en geeft je de mogelijkheid de opgedane innerlijke ervaring te vertalen in ruimtelijke beweging en interactie. Uit de cranio-sacraaltherapie gebruiken we een zachte luisterende aanraking in het partnerwerk.

Deze workshop is zeer praktisch, met veel oefeningen en praktische vaardigheden. Al het materiaal is direct toe te passen in je dagelijks leven en in je werk.

Anna Verberne: docent in de Feldenkrais bewegingsmethode, bewegingsdocent en Iokai Shiatsu therapeut

Natanja den Boeft: cranio-sacraaltherapeut, bewegingsdocent, danseres en ki-trainer

Datum en tijd: Zaterdag 15 en zondag 16 september 2018, 11:00-17:00

Locatie: Studio Wladiwostok, Bogortuin 16, Amsterdam

Prijs: € 150,- Bij opgave voor 22 augustus 2018 € 140,-

Aanmelden: Stuur een mail met je gegevens en achtergrond naar natanja@cranio-amsterdam.nl
Ook met vragen kun je mailen naar dit adres, of bellen: 06-38062307 (Natanja) of 06-10587812 (Anna)

Schrijf een reactie