In-Out

Themadag 5 Maart 2016

Voor mensen die bekend zijn met bewegen en met Laban bewegingsanalyse.
De centrale themas van deze dag:
Inner/Outer en Functie/Expressie zijn twee dynamische themas binnen de Laban bewegingsanalyse. Het gaat daarbij om het spel tussen twee uitersten: hoe deze interacteren en elkaar versterken of juist tegenwerken. Beiden zien we terug in beweging, maar ook in een breder perspectief.

In het geval van Inner/Outer gaat het om de relatie tussen ik (Inner) en de buitenwereld (Outer). Een heel simpel voorbeeld: Als ik probeer mijn balans te houden (Inner) helpt het om een punt in de ruimte (Outer) te kiezen.

Functie/Expressie: een actie kan functioneel zijn: ik ga een kamer uit omdat ik in de kamer ernaast moet zijn. Maar een actie kan ook expressief zijn: ik ga een kamer uit omdat ik er weg wil/niet meer wil zijn.

Tijdens deze dag willen we je vanuit beweging inzicht geven in deze twee hoofdthemas. Je krijgt een beeld van hoe jij Inner/Outer en Functie/Expressie gebruikt, maar ook hoe anderen dat doen. Tevens kijken we hoe deze themas zich verhouden tot de Laban-categorieën Lichaam, Ruimte en Effort. En hoe deze themas in jouw bewegingen, werk en leven doorwerken.